رابرت مرداک چگونه به یک غول رسانه‌ای بدل شد؟

  • توسط pooladmin
  • 18/10/2019
  • 0
رابرت مرداک

رابرت مرداک پس‌ازآنکه در بیست‌ویکی سالگی پدرش را از دست داد، زنجیره‌ای از روزنامه‌های استرالیایی را به ارث برد. وی توانست ۱۵ سال پس از مرگ پدرش و مدیریت یک کسب‌وکار خانوادگی از طریق مجموعه‌ای از سرمایه‌گذاری‌ها، انبوهی از رسانه‌ها را به سابقه کاری خود اضافه کند که آن زمان دارای ارزشی بالغ‌بر ۵۰ میلیون دلار بودند.

مرداک که امروز دهه نودم زندگی خود را سپری می‌کند، به‌جرئت یکی از تأثیرگذارترین افراد در صنعت رسانه است و مجموعه‌ای از کسب‌وکارها را در حوزه‌های مختلف از پخش تلویزیونی و تولید فیلم گرفته تا چاپ روزنامه و کتاب مدیریت می‌کند. دو امپراتوری بزرگی وی یعنی نیوزکورپ (NWS) و فاکس قرن بیستم (FOX) که طی ۶ دهه اخیر برپاشده‌اند، مجموعه‌ای از نام‌های پرآوازه را در فهرست شرکت‌های رسانه‌ای زیرمجموعه خود دارند که ازجمله آن‌ها می‌توان به وال‌استریت ژورنال، فاکس نیوز، هارپرکولینز و نیویورک پست اشاره کرد.

مطابق با ادعای فوربس، رابرت مرداک و خاندان وی در جایگاه ۳۹ ام قدرتمندترین خاندان‌ها در جهان قرار دارند و ارزش تقریبی ثروت آن‌ها به بیش از ۱۴.۳ میلیارد دلار بالغ می‌شود. در ادامه می‌توانید با داستان زندگی حرفه‌ای مرداک و اینکه چطور توانست یک کسب‌وکار خانوادگی را به دو هلدینگ عظیم رسانه‌ای تبدیل کند، آشنا شوید.

به ارث بردن یک روزنامه

آن‌طور که مرداک می‌گوید، از همان اوایل با خم و چم حرفه روزنامه‌نگاری آشنا بود است. در کتاب «رابرت مرداک: خالق امپراتوری رسانه‌های جهان» نوشته جروم تاچیل از زبان مرداک نوشته شده است: «من از کودکی با کاغذ و روزنامه بزرگ شدم و در خانه یک روزنامه‌چی قد کشیدم و به‌شدت به این کار علاقه‌مند بودم. من در آینه روزنامه‌نگاری، آینده خودم را می‌دیدم و نمی‌توانستم به حرفه دیگری فکر کنم.»

رابرت مرداک

سر کیت مرداک، پدر رابرت، مدیریت شرکت نیوز کورپ استرالیا را در دست داشت. این شرکت در سال ۱۹۴۹ با نام نیوز لیمیتد شناخته می‌شد. این شرکت در ابتدا در سال ۱۹۲۳ توسط جیمز ادوارد دیویدسون تأسیس شد و شماری از محبوب‌ترین روزنامه‌های استرالیا از چاپخانه‌های این شرکت روانه پیشخوان روزنامه‌فروشی‌ها می‌شدند.

مرداک به فاصله کوتاهی پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه آکسفورد، پس از مرگ ناگهانی پدرش، میراث دار کسب‌وکار خانوادگی خود شد. وی پیش از بازگشت به زادگاه خود یعنی استرالیا در انتشارات دیلی انگلستان به کارآموزی مشغول بود. در آنجا او با زیروبم‌های حرفه روزنامه‌نگاری آشنا شد. او در ادامه در سن ۲۲ سالگی، زمام مدیریت شرکت نیوز کورپ استرالیا را به دست گرفت.

فروش اخبار و مقالات جنجال‌برانگیز توسط رابرت مرداک

مدت زیادی به طول نینجامید تا مرداک بتواند سیاست‌های جدید خود را در نیوز کورپ اعمال کند. وی که به‌عنوان ابداع‌گر روزنامه‌های نیم قطع شناخته می‌شود، شروع به انتشار تیترها و اخبار جنجالی کرد که محتوای آن‌ها عمدتاً حول‌وحوش انعکاس اخبار رسوایی‌ها و حوادث بحث‌برانگیز می‌چرخید. این رویکرد جدید وی منجر به شکل‌گیری یک روند پیشرفت جهش وار در روزنامه‌های او شد.

رابرت مرداک

گسترش کسب‌وکار از طریق قبضه مالکیت دیگر کشورها

مرداک توانست به مدد خریداری دیگر شرکت‌ها از سراسر جهان، کسب‌وکار خود را به‌شدت گسترش دهد. وی در سال ۱۹۵۶ روزنامه ساندی تایمز را که در غرب استرالیا توزیع می‌شد، خریداری کرد. این اتفاق، چهار سال پس از آن روی داد که مرداک دست به خرید یک روزانه ورشکسته استرالیایی به نام میرو زده بود. این روزانه تحت مدیریت مرداک به پرآوازه‌ترین روزانه عصرگاهی استرالیا بدل شد. وقتی مرداک سی‌وچهارساله شد، نخستین روزنامه ملی استرالیا را با نام استرالین روانه پیشخوان روزنامه‌فروشی‌ها کرد.

مرداک در سال ۱۹۶۸ پا را از مرزهای استرالیا فراتر گذاشت و شروع به تجارت در عرصه جهانی کرد. وی در ادامه به انگلستان نقل‌مکان کرد و دست به خریداری چندین روزانه محلی ازجمله نیوز آو ورد و سان زد. وی سپس در سال ۱۹۷۳ راهی ایالات‌متحده آمریکا شد و بار دیگر اقدام به خریداری چند شرکت رسانه‌ای دیگر کرد. اولین خرید او در آمریکا روزنامه سان آنتونیو نیوز بود و در ادامه توانست مالکیت روزنامه‌های دیگری ازجمله استار و نیویورک پست را به ترتیب در سال‌های ۱۹۷۴ و ۱۹۷۶ به چنگ آورد. بعدها وی در ادامه سریال تملک شرکت‌ها دست به خریداری مجله نیویورک، شیکاگو سان تایمز و تایمز او لندن زد.

رابرت مرداک

همچنین انتشارات هارپر اند رو در سال ۱۹۸۷ به عضوی از خانواده نیوز کورپ بدل شد. این شرکت، چندی بعد موفق به خریداری ناشر دیگری به نام کالینز شد. سپس در ادامه، این دو ناشر در هم ادغام شدند و هارپرکولینز را تشکیل دادند.

مرداک در سال ۲۰۰۷ توانست بزرگ‌ترین خرید خود را رقم بزند و داو جونز، شرکت مادر نشریه وال‌استریت ژورنال را به بهای ۶ میلیارد دلار خریداری کرد و به یک قرن مالکیت خاندان بنکرافت بر این شرکت خاتمه داد. وال‌استریت ژورنال، تحت مدیریت مرداک، تمرکز خود را از حوزه کسب‌وکار به موضوعات عمومی‌تر تغییر داد.

تلویزیون

مارک ریچ و ماروین دیویس در سال ۱۹۸۱ کمپانی فیلم‌سازی فاکس قرن بیستم را خریداری کردند. ریچ در ادامه با بیش از ۶۰ فقره اتهام کیفری مواجه شد که از فرار مالیاتی و کلاه‌برداری بانکی گرفته تا تجارت با ایران در طی دوران تحریم نفت را شامل می‌شد. در نتیجه او فرار را بر قرار ترجیح داد و خاک ایالات‌متحده را ترک کرد. مرداک با فرصت‌طلبی هرچه‌تمام‌تر، سهام ریچ را در فاکس قرن بیستم به بهای ۲۵۰ میلیون دلار خریداری کرد. او سپس باقیمانده سهام ریچ را نیز به مبلغ ۳۲۵ میلیون دلار به چنگ آورد و توانست مالکیت این کمپانی فیلم‌سازی را از آن خود کند. مرداک همچنین در حوزه زیرساخت هم چندین ایستگاه فرستنده تلویزیونی خریداری کرد. این ایستگاه‌ها در ادامه تجمیع شدند و شرکت فاکس برودکستینگ را تشکیل دادند. فاکس علاوه بر این‌ها دارای چندین کانال کابلی ازجمله FX و FXX نیز هست.

رابرت مرداک

مرداک در سال ۱۹۸۸ اعلام کرد که قصد دارد یک شبکه تلویزیونی را در انگلستان راه‌اندازی کند. این برنامه در ۵ فوریه ۱۹۸۸ با شروع پخش کانال اسکای نیوز عملیاتی شد. این شبکه خبری تا سال ۱۹۹۷ تنها شبکه خبری ۲۴ ساعته پخش اخبار در بریتانیا بود. از بدو تأسیس اسکای نیوز، این شبکه، پول‌های هنگفتی را خرج کرد که بیشتر آن با اخذ وام از بانک‌ها تأمین شده بود. مرداک در تلاش برای کاهش ضرر و زیان این شبکه، با ادغام آن با شرکت بریتیش ستلایت برودکستینگ و تشکیل BSkyB در نوامبر ۱۹۹۰ موافقت کرد. BSkyB که اکنون Sky Uk Limited نام گرفته است، به بزرگ‌ترین شرکت تلویزیونی با اشتراک دیجیتال در انگلستان، تبدیل شده است.

تقریباً هم‌زمان با ادغام اسکای، مرداک دست به خرید یک تلویزیون هنگ کنگی به نام استار تی وی زد و یک میلیارد دلار برای آن پول پرداخت کرد. در آن هنگام این تلویزیون، بیش از ۳۲۰ میلیون بیننده از سراسر آسیا داشت.

جمع‌بندی

رابرت مرداک در دنیای روزنامه‌نگاری و صنعت رسانه یکی از قهرمان‌های سنگین‌وزن است. او امپراتوری رسانه‌ای خود را با انجام مجموعه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک در سراسر جهان، بنا گذاشت. مرداک که عنوان فرزند یکی از رسانه‌چی‌های موفق و صاحب‌نام را یدک می‌کشید، با آگاهی کامل، قدم در راه حرفه خانوادگی خود گذاشت. او بخش عمده زندگی خود را صرف گسترش و متنوع سازی شرکت‌های زیرمجموعه خود در صنعت رسانه کرد. مرداک چندین دهه است که از هلدینگ عظیم رسانه‌ای خود برای قبضه مالکیت چندین برند رسانه‌ای بین‌المللی استفاده کرده است. وی تجارب حیرت‌انگیزی در خریداری بنگاه‌های خبری ورشکسته و تبدیل آن‌ها به بنگاه‌های پررونق دارد و در این راه به موفقیت‌های چشم‌گیری دست‌یافته است. مرداک همچنین توانست از صفر، کمپانی رسانه‌ای فاکس قرن بیست‌ویک را تأسیس کند. این شرکت صاحب‌نام، مالک کانال فاکس نیوز است که در حوزه خبر، یکه‌تاز شبکه‌های کابلی در ایالات‌متحده است.

این احتمال وجود دارد که امپراتوری مرداک کمی کوچک‌تر شود. آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد مذاکرات برای فروش بخشی از دارایی‌های فاکس قرن بیست‌ویک به شرکت دیزنی نهایی شده است. گویا دیزنی به دنبال گسترش بخش ورزشی و خبری خود است. اگر این معامله جوش بخورد، دیزنی باید ۶۰ میلیارد دلار برای خریداری فاکس قرن بیست‌ویک، استودیوی این شرکت، مالکیت معنوی کاراکترهای مارول ازجمله اکس من و تلویزیون‌های کابلی آن مانند FX پرداخت کند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضو خبرنامه پول پدیا شوید

اخبار

error: !در صورت نیاز به کپی مطالب با ما تماس بگیرید

عضو خبرنامه پول پدیا شوید

با عضویت در خبرنامه پول پدیا از این پس بهترین های بازار پول و سرمایه و صدها مطالب مرتبط دیگر را به صورت هفتگی روی ایمیل خود دریافت خواهید کرد

شما عضو خبرنامه پول پدیا شدید :)