اهداف مالی: چگونه اهداف مالی بی نقص برای خودمان تعیین کنیم؟

  • توسط pooladmin
  • 03/05/2019
  • 0

اهداف – همه ما آنها را داریم، درست است؟ گاهی اوقات ما بی سر و صدا اهداف مالی خود را برای خودمان حفظ می کنیم، گاهی اوقات ما شاهد تجارب آرمانی دیگران به عنوان # اهداف در سراسر رسانه های اجتماعی هستیم.

من از شما میخواهم که اجتماعی ها را کنار بگذارید و فومو( احساس هیجان از دیدن پست های صفحات اجتماعی) را فراموش کنید، باشد؟ میخواهم که شما بدون مقایسه کردن خود با دیگران، اهداف مالی خود را مشخص کنید و با توجه به شرایط خودتان آنها را عملی کنید. انتشار #هدف خودتان به وسیله #یک چیزی در صفحات اجتماعی کاملا به عهده خود شماست.

اهداف مالی میتوانند در غالب احتیاج های زندگی حال حاضر شما باشند میتوانند رویاهای بلند مدت شما و یا هر چیزی در این بازه باشند. شاید هدف شما ایجاد یک صندوق پس انداز اضطراری باشد تا دیگر نگرانی کار نداشته باشید، شاید بخواهید وام دانش آموزیتان را پرداخت کنید، یا شاید با نگاه دور اندیشانه تر میخواهید برای اولین خانه خودتان پول پس انداز کنید. یا شاید فقط به یک سفر نیاز دارید. اینها اهداف شما هستند و نوع آنها به شما بستگی دارد؛ هیچ کس شما را قضاوت نمیکند.

زمانی که شما هدفهای مالی شخصی خودتان را بشناسید و یک برنامه خوب برای رسیدن به آنها بچینید، چه اهداف کوتاه مدت و چه بلند مدت، همه چیز ممکن مشود.

تعیین اهداف مالی در طول عمر خود (و تنظیم آنها) نیز بخش مهمی از برنامه ریزی مالی است. جمله معروف در این زمینه چیست؟ – ” یک هدف بدون برنامه ریزی فقط یک آرزو است.” خب اینجا خبری از آرزو نیست.

تعیین هدف واقعا کار ساز است، و من نمونه زنده این مسئله هستم. زمانی که من وام 17000 دلاری خود را تسویه کردم   از خوش شانسی من نبود – بلکه بخاطر برنامه ریزی کاربردی با مراحل منطقی در یک بازه زمانی مشخص بود. تسویه کردن وام دانشجویی من فقط بخاطر مشخص کردن هدفم بود. من برای اینکه طبق برنامه کاهش وام دانشجویی پیش بروم انگیزه داشتم، میدانستم که روز خلاصی بسیار نزدیک است – در تقویمم آن روز را با نوشته ” روز رهایی از وام دانشجویی” مشخص کرده بودم.

برای اثبات اینکه حرفهای من فقط یک آرزو نیستند، برای شناختن اهداف مالی کوتاه مدت، برایتان دو نمونه آورده ام. اهداف بلند مدت خود را مشخص کنید، و با دنبال کردن آنها به نتیجه دلخواه برسید.

خب در ادامه به پنج قدم من برای رسیدن به #اهداف مالی میپردازیم:

قدم اول: الهام بگیرید و با زکاوت باشید

برنامه ریزی برای اهداف مالی

مهم نیست که پس انداز میکنید یا برای کم کردن بدهی تلاش میکنید، #هدف شما باید بر مبنی زکاوت باشد تا به موفقیت برسید. زکاوت مخفف: ز- زمانبندی شده، ک – کاربردی، ا – انگیزه بخش، و – واقع بینانه، ت- تخصیص داشتن، است.

اهداف مالی کوتاه مدت میتواند برای رفع نیازهای روزمره باشد، پس انداز پول نقد برای ماه آینده باشد، یا پس انداز برای یک سال باشد. اهداف بلند مدت ممکن است سه سال یا بیشتر طول بکشد. شاید برای هزینه یک خانه یا تسویه وام دانشجویی پس انداز میکنید، یا برای دوران بازنشستگی آماده میشود. با اهداف بلند مدت خاص، پول نقد شما کمتر در دست رس شما قرار میگیرد و تصمیمات مالی بهتری میگیرید.

خب حالا چطور با استفاده از زکاوت یک هدف کوتاه مدت را عملی کنیم:

خوب: از شر کارت اعتباری خلاص میشوم. (در کشورهای غربی مبلغ کارت اعتباری مانند قرض به بانک است)

بهتر: من مایلم کارت اعتباری 3000 دلاری را امسال بپردازم.

عالی: من مبلغ 3000 دلاری کارت اعتباری ام را تا پانزدهم می 2019 پرداخت میکنم.

در زیر یک نمونه هدف زکاوت آورده ایم که هم زمانبندی شده، کاربردی، انگیزه بخش، واقع بینانه،و تخصیص یافته است.  ممکن است در این مرحله شما فقط قادر باشید مرحله “بهتر” را اجرا کنید، چونکه زمانبندی دارید و اما پس انداز و پرداخت بدهی یک مرحله دیگر است. خب پس اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را مشخص کنید و همزمان با من روی آنها کار کنید.

الویت ——————- مقدار پول —————– پول ذخیره شده —————— روز موعود ———-

راه رسیدن به هدف ——————————————————————————————-

الویت ——————- مقدار پول —————– پول ذخیره شده —————— روز موعود ———-

راه رسیدن به هدف ——————————————————————————————-

الویت ——————- مقدار پول —————– پول ذخیره شده —————— روز موعود ———-

راه رسیدن به هدف ——————————————————————————————-

الویت ——————- مقدار پول —————– پول ذخیره شده —————— روز موعود ———-

راه رسیدن به هدف ——————————————————————————————-

الویت ——————- مقدار پول —————– پول ذخیره شده —————— روز موعود ———-

راه رسیدن به هدف ——————————————————————————————-

از برگه اهداف مالی به اینصورت استفاده کنید:

  • ینده لیست اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را درست کنید
  • الویت بندی الویت بندی کنید
  • تاریخ مورد نظر تتتتتتاریخ مورد نظر را انتخاب کنید
  • بربرای هر هدف یک مقدار پول مشخص کنید
  • حسابهای هر هدف را برای ذخیره پول مشخص کنید

این روش یک روش معجزه آسا نیست، فقط روشی است با درست فکر کردن، رسیدن به اهدافتان را ممکن تر میکند. شاید مجبور به حذف چیزی شوید و یا مجبور باشید اضافه کاری بردارید تا بتوانید به اهداف خود برسید که البته تصمیم گیری با خود شماست.

قدم دوم: مقدار دقیق موجودی خود را چک کنید

هر ماه دقیقا چه مقدار پول برای الویت های کوتاه و بلند مدت خود دارید؟ نمیدانید؟ نگران نباشید، اما بهتر است که وضعیت موجودی خود را دقیقا چک کنید تا اهدافی که منجر به شکست میشوند را برای خودتان انتخاب نکنید. من دوست دارم که شما موفق شوید. پس بریم سر اصل مطلب!

ابزار مالی را آماده کنید

دسته بندی بودجه: برای اینکه ببینید دخل و خرجنتان باهم همخوانی دارد یانه از صفحه گسترده بودجه (spreadsheet) استفاده کنید. در نمودار قسمت پولی که برای هدفتان گذاشته اید چه اندازه است؟ مشخص کنید که هر ماه چه مقدار پول میتوانید کنار بگذارید.

از بین بردن بدهی: اگر هدف شما خلاصی از شر بدهی است، برای اینکه تصویر بهتری از وضعیت خود داشته باشید و درست حساب و کتاب کنید و بدانید دقیقا چه مدت زمانی طول میکشد، از نمونه برنامه من برای خلاصی از بدهی استفاده کنید.

یک نفس عمیق بکشید، شما از پس این مراحل برمیایید!

قدم سوم: ریاضی

با متمرکز شدن روی الویتها و چک کردن وضعیت موجودیتان، حالا یک روش برای محاسبه مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به هدف مالی را یاد میدهم.

اول، هزینه لازم برای هدفتان را تخمین بزنید. دوم، آن عدد را بر تعداد ماه های مشخص شده برای دستیابی به هدفتان تقسیم کنید.

هزینه هدف/ تعداد ماه ها = پول ذخیره شده در هر ماه

برای مثال، شما میخواهید بدهی 3000 دلاری خود برای کارت اعتباریتان را در چهار ماه بپردازید. طبق محاسبه ی انجام شده شما تقزیبا ماهی 750 دلار برای این هدفتان نیاز دارید.

3000/4=750

اگر مبلغ به دست آمده به نسبت با وضعیت موجودی شما در هر ماه همخوانی نداشت تعداد ماه ها را بیشتر کنید. با هر هدفی که میخواهید این برنامه ریزی را انجام دهید اگر تعداد ماه ها بیشتر شد نا امید نشوید – داشتن پول در بانک با یک جدول زمانبدی واقع بینانه حس بسیار خوبی دارد.

قدم چهارم: از علم ذهن برای بودجه بندی هدفتان استفاده کنید

شما باید خستگی ناشی از فشار، استرس، و انرژی لازم که هر ماه برای پول کنار گذاشتن را تحمل میکنید، از خودتان دور کنید. فشار ذهنی که هر ماه برای کنار گذاشتن مبلغ هدفتان میتواند واقعا خسته کننده باشد. من کاملا شما را درک میکنم چون قبلا همه این مراحل را طی کرده ام.

اگر حسابهای پس انداز متعدد باشد بیشتر به پس انداز کردن نزدیک میشوید و کمتر خطر خرج کردن آن شمارا تهدید میکند – هر حساب مختص یک هدف – و هر ماه با استفاده از سیستم انتقال خودکار بانکتان این مبالغ را جا به جا کنید.

اگر بانک شما حساب بدون بهره و بدون مبلغ حداقل که نگه میدارد را ارائه میدهد برای هر هدف یک حساب باز کنید. برای مثال، برای موارد زیر حساب باز کنید: خانه (حساب پرداخت بدهب خانه)، سفر (حساب پس انداز برای سفر)، پول روز مبادا (پول پس انداز برای روز مبادا)، و … . برای اهداف بلند مدتان یکی از حسابهای RRSP یا TFSA (کانادا) یا 401K (آمریکا) را افتتاح کنید.

انتقال یکباره و خودکار آسان تر است نسبت به زمانی که حقوق خود را دریافت کنید و خود را کنترل کنید که آن را خرج نکنید تا به حساب هدفتان انتقال دهید.

علم نیز افتتاح حساب که مستقیما به یکی از اهداف شما مرتبط باشد را تایید کرده است. اقتصاد دانها نیز نام این پدیده را حسابداری ذهنی گذاشته اند – تمایل ما برای پرداخت پول به صورت متفاوت و بر اساس منابع مالی در دسترس.

برای مثال، بر اساس حسابداری ذهنی، ما با پول بادآورده نسبت به پول حقوقمان متفاوت تر رفتار میکنیم در خرج کردن پول بادآورده راحتتر هستیم و نسبت به حقوقمان محافظه کارتر.

با افتتاح حساب فیزیکی و تمایل برای پس انداز کردن برای هدف مالی، شما به حاسبداری ذهنی هم نیاز خواهید داشت تا در پس انداز برای هدف خود موفق شوید.

از حسابداری ذهنی استفاده کنید

نمونه حسابداری ذهنی

قدم پنجم: اهداف مالی خود را عملی کنید

الان که  تصمیم به داشتن هدف مالی گرفته اید و آنرا مشخص کرده اید، حساب خود را برای حفظ پولتان افتتاح کرده اید، و آنها را به حالت خودکار تغییر داده اید، زمان آن رسید که آنها را طبق زمان بندیشان دنبال کنید. برای عملی کردن هدف خود نیاز دارید که برگه عملی کردن اهدافتان را آماده کنید و هر مرحله ای را که انجام دادید آنرا علامت بزنید.

           ژانویه    فوریه    مارس  آپریل   می   جون   جولای   آگوست   سپتامبر  اکتبر  نوامبر   دسامبر

مبلغ      —–     —-      —-     —   —-    —    —-      —-      —–    —-     —-     —-

موجودی —-     —-      —-      —   —-    —    —-      —-      —–    —-     —-      —-

جمع

 

——

           ژانویه    فوریه    مارس  آپریل   می   جون   جولای   آگوست   سپتامبر  اکتبر  نوامبر   دسامبر

مبلغ      —–     —-      —-     —   —-    —    —-      —-      —–    —-     —-     —-

موجودی —-     —-      —-      —   —-    —    —-      —-      —–    —-     —-      —-

جمع

 

——

           ژانویه    فوریه    مارس  آپریل   می   جون   جولای   آگوست   سپتامبر  اکتبر  نوامبر   دسامبر

مبلغ      —–     —-      —-     —   —-    —    —-      —-      —–    —-     —-     —-

موجودی —-     —-      —-      —   —-    —    —-      —-      —–    —-     —-      —-

جمع

 

——

چطور برنامه خودتان را کامل کنید:

  • هر یک از هدف ها را یادداشت کنید
  • آخر هر ماه جمع بزنید، و پیگیر پیشرفت خود باشید
  • برنامه خود را در مکانی جلوی دید بگذارید

زمانی که تاثیر این برنامه ببینید که چطو مبالغ کم به پول هدف شما نزدیک میشود بسیار شگفت زده خواهید شد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضو خبرنامه پول پدیا شوید

اخبار

error: !در صورت نیاز به کپی مطالب با ما تماس بگیرید

عضو خبرنامه پول پدیا شوید

با عضویت در خبرنامه پول پدیا از این پس بهترین های بازار پول و سرمایه و صدها مطالب مرتبط دیگر را به صورت هفتگی روی ایمیل خود دریافت خواهید کرد

شما عضو خبرنامه پول پدیا شدید :)