چگونه کارلوس اسلیم ثروت فراوانی را بدست آورد

  • توسط pooladmin
  • 19/10/2019
  • 0
کارلوس اسلیم

تصور کنید که فروشگاه مواد غذایی، ارائه دهنده تلفن همراه و بزرگترین گروه ساخت و ساز ملی همگی متعلق به یک شرکت بودند. در این صورت می توانستید تقریباً هر چیزی را بخرید و هرگز مجبور به مقایسه رقبا نشوید. در اصل این وضعیت در مکزیک که یکی از ثروتمندترین افراد جهان به نام «کارلوس اسلیم هلو» در آن زندگی می کند، حاکم است.

چگونگی جمع آوری ثروت او که طبق گفته مجله «فوربز» در سال 2017، 65 میلیارد دلار تخمین زده شده است، مطالعه ای هم در حوزه تجارت و هم در روابط سیاسی می باشد.

اوایل زندگی

 کارلوس اسلیم در 28 ژانویه سال 1940 در مکزیکوسیتی مکزیک متولد شد. والدین او، جولیان اسلیم حداد و لیندا هلو آتا، هر دو کاتولیکِ مارونی لبنانی‌تبار بودند. پدر کارلوس، با نام خلیل سلیم حداد آغلاماز، در سال 1902 به مكزیك اعزام شد تا از ورود او به ارتش عثمانی جلوگیری شود. پس از ورود به مکزیک، پدر کارلوس نام خود را به جولیان اسلیم حداد تغییر داد.

این خانواده بخشی از یک جامعه کوچک اما مرفه از مسیحیان لبنانی بود که در اواخر دهه 1800 و اوایل دهه 1900 به مکزیک هجوم آوردند.

از آنجا که او از جامعه ای که وقف تجارت شده بود، آمده بود، جولیان اسلیم یک فرد اقتصادی بالفطره بود که در سال 1911 یک فروشگاه منسوجات را افتتاح کرد و این کار تنها پس از 10 سال به بیش از صد هزار دلار کالای تجاری تبدیل شد. وی موفق شد با درآمد حاصل از فروشگاه، املاک و مستغلاتی را در شهر مکزیکوسیتی با درآمد اندکی در طول دهه 1910 تا 1917 در زمان انقلاب مکزیک خریداری کند.

سرمایه گذاری های زیرکانه او در املاک و مستغلات، همراه با موفقیت مداوم او هم به عنوان یک خرده فروش و هم به عنوان یک عمده فروش، جولیان را به یک ثروتمند تبدیل کرد که دارایی خالص او بیش از یک میلیون پزو بود.

کارلوس از جوانی به تجارت پدرش علاقه مند شد و پدرش با خوشحالی به آموختن دروس کسب و کار درباره مدیریت، خواندن صورت های مالی و نگهداری سوابق دقیق مالی پرداخت.

در سال 1953 هنگامی که کارلوس تنها 13 سال داشت، پدرش درگذشت. پس از درگذشت پدرش، پسر جوان به کار خود در شرکت پدر فقیدش ادامه داد که در نهایت به او منتقل می شد. وقتی اسلیم از دبیرستان فارغ التحصیل شد، به دانشگاه ملی خودمختار مکزیک رفت که ضمن تدریس جبر و برنامه نویسی خطی، در رشته مهندسی عمران تحصیل کرد.

اسلیم ضمن تحصیل در رشته مهندسی عمران، پس از فارغ التحصیلی در سال 1961، به رشته های مالی علاقه مند شد و واحد هایی از این رشته را در کشور شیلی گذراند. پس از مدت کوتاهی وارد امور مالی شد و روزهای طولانی و طاقت فرسایی را به عنوان دلال سهام در مکزیکوسیتی گذراند.

تا سال 1965، در سن 25 سالگی، مبادلات او تقریبا چهارصد هزار دلار برای او درآمد داشت، یعنی بیش از سه میلیون دلار فعلی. او از این پول برای افتتاح کارگزاری خود با نام Inversora Bursátil استفاده کرد.

یكی از بزرگترین فرصت های وی بحران پزو در اوایل دهه 1980 بود كه همراه با كاهش شدید قیمت نفت بود. سرمایه در حال فرار از کشور بود و اسلیم تعدادی از شرکت های دچار رکود را خریداری کرد. برخی نمونه ها «سیگارتام» (دومین سازنده سیگار کشور)، رینولدز آلومینیوم، جنرال تایر و فروشگاه های زنجیره ای سانبورنز هستند.

دسترسی گسترده

گروپو کارسو

اسلیم عمدتاً از طریق «گروپو کارسو» Grupo Carso SAB) SAB)، گروه تولیدی جهانی اسلیم، به معنای واقعی کلمه در صدها شرکت دیگر دست دارد. گروپو کارسو در شرکت های مختلفی از جمله Elementia، یکی از بزرگترین شرکتهای سیمانی در مکزیک، خرده فروشی Sears and Saks Fifth Avenue، انرژی و ساخت و ساز (از طریق CICSA) و خودرو (از طریق Grupo Condumex) دارای سهام است. او حتی در نیویورک تایمز نیز سهمی دارد.

شاید بزرگترین بخش ثروت اسلیم از طریق ارتباطات از راه دور باشد. اسلیم صاحب شرکتی سابقا با نام Teléfonos de Mexico یا «تلمکس» (Telmex) است. «تِلمِکس»انحصار تلفن قدیمی در کشور، مشابه شرکت AT&T در آمریکا بود. در دهه 1990 ، دولت شرکت را از طریق گروپو کارسو (اعضای دیگر شرکت France Télécom و South-West Bell Corporation بود) این شرکت را خصوصی سازی کرد و اسلیم یکی از سرمایه گذاران اولیه بود. قیمت آن 1.8 میلیارد دلار که نیمی از آن توسط گروپو کارسو برای 20٪ سهام ارائه شد. کارلوس اسلیم در راس گروپو کارسو بود و به همین ترتیب تلمکس را نیز به دست گرفت.

تا سال 2012 ، «آمریکا موویل»، شرکت تلفن همراه اسلیم، تلمکسِ را به دست گرفت و آن را به یک شرکت تابعه خصوصی تبدیل کرد. آمریکا موویل از طریق شرکت تابعه «تلکل» (Telcel) دارای سهم بازاری نزدیک به 70٪ بازار خط تلفن همراه و 80٪ تلفن ثابت در مکزیک است. اکنون این شرکت بخاطر مقررات جدید ضد انحصاری در مکزیک، دارایی های خود را به فروش می رساند تا سهم بازار خود را به کمتر از 50 درصد برساند. اما اسلیم احتمالاً ناراحت نیست که دارایی های مختلف، مانند برج های تلفن همراه، به راحتی 8 میلیارد دلار یا بیشتر که سود آن از سرمایه گذاری اصلی است، به همراه داشته باشد.

نه فقط در مکزیک

آمریکا موویل از طریق شرکت های تابعه مختلف، فقط در مکزیک فعالیت ندارد. در ایالات متحده آمریکا، مشهورترین برندِ TracFone، یک اپراتور تلفن همراه ارزان قیمت است. در اتریش، این شرکت دارای اکثریت سهام در تلکامِ اتریش است. امپراتوری ارتباطات از راه دورِ اسلیم تقریبا به هر کشور آمریکای لاتین دسترسی دارد.

با این وجود لزوماً دانش عمیقی در مورد فناوری یا ارتباطات از راه دور نبود که شرکت را به آنچه امروز می بینیم تبدیل کرده است. اسلیم اغلب گفته است كه استراتژی وی سرمایه گذاری مجدد سود در خود مشاغل و رشد مجدد آن است. به عنوان مثال، تلمکس برای نصب شبکه فیبر جدید در دهه 1990 میلادی، میلیاردها دلار سرمایه گذاری کرده است و این شرکت را در موقعیتی قرار داده تا بتواند خدمات اینترنتی پر سرعتی را ارائه دهد.

این الگوی معمولی برای معاملات تجاری اسلیم در طول زندگی است. خرید یک دارایی، سرمایه گذاری مجدد آن و فروش سود آن. ارتباطات از راه دور تنها مشهودترین بخش این استراتژی است.

متخصص تغییر

تغییر

استراتژی اسلیم اینگونه بوده که بعضی اوقات شرکتهای دارای مشکل را بخرد و سعی کند آنها را مجدد به موفقیت برساند. مزیت این مدل این است که لزوماً دانش خاصی در مورد هر بخش معینی لازم نیست و فقط یک حس مشتاقانه از آنچه که کم ارزش است و  آنچه که کم ارزش نیست نیاز است.

همچنین، ساختار مجتمعی به او این امکان را می دهد تا در صنایع متنوعی سهامدار باشد که ثروت او به خوبی آماده است تا تلاطم  های مالی جهانی را مهار کند. سهام او ممکن است ارزش خود را در رکود عمومی بازار از دست بدهد که کل اقتصاد را تحت تأثیر قرار بدهد؛ اما مشکلی در صنعت ارتباطات به ثروت او آسیبی نمی رساند زیرا بخش های دیگر عملکرد نسبتا خوبی خواهند داشت.

همچنین اسلیم علاقه کمتری به جزئیات خوب مشاغل خریداری شده دارد. هر معامله دقیقاً همین است؛ هدف این است که سهام خود را با مقداری سود در آینده بفروشد. به عنوان مثال، طبق گفته ادواردو گارسیا ، سردبیر مجله «سنتیدو کومون»، یک سایت خبری مالی، به American Journalism Review در سال 2009، خرید سهام او در نیویورک تایمز کمتر مربوط به سیاست تحریریه و بیشتر درباره این ایده است که این روزنامه می تواند به عنوان یک دارایی ارزش به دست آورد.

کارلوس اسلیم بازار را تحت اختیار خود در می آورد

مسئله دیگر، شیوه های انحصار طلبانه است. یکی از دارایی هایی که اسلیم با تلمکس برداشت کرد یکی از بزرگترین تولید کنندگان مکزیکی سیم مسی بود. او سپس خرید تلمکس را از سیم تولیدی رقیب شرکت متوقف کرد. سالها است که دولت مکزیک برای مهار تسلط اسلیم در حوزه ارتباطات مبارزه کرده است.

با این حال، هنگامی که دولت مکزیک سعی در افزایش رقابت در تجارت تلفن را داشت، این مسئله را به حساب نمی آورد که شرکت های تازه کار مجبور به پرداخت هزینه اتصال به تلمکس بودند. تلمکس چنین هزینه هایی را صرفا بسیار بالا تعیین می کرد و این باعث می شد که شرایط برای هر ارائه دهنده دیگری برای پایین آوردن قیمت ها به ویژه برای تماس های از راه دور سخت تر شود. سرانجام، پس از مذاکرات زیاد بین دولت، اسلیم و شرکت های تازه کار، این عمل متوقف شد.

حتی زمانیکه قوانین ضد انحصاری، شرکت های اسلیم را مجبور به فروش دارایی ها می کنند، این امکان وجود دارد که فقط ممکن است یک دور زدن قانون وجود داشته باشد. به عنوان مثال، در ژانویه سال 2014، یک دادگاه مکزیک به تلمکس دستور داد تا فروش بخشی که خطوط فیبر نوری و قطب های تلفن را در دست دارد، متوقف کند. هدف از این کار فروش این بخش بود، زیرا زمانی که این بخش، دیگر بخشی از تلمکس نباشد، این شرکت احتمالاً دیگر تحت قوانین ضد انحصاری قرار نمی گرفت و به اسلیم آزادی بیشتری می داد.

منتقدین خاطرنشان كردند كه با وجود شركت های اسلیم که صاحب چنین سهم بزرگی از بازار و بیرون راندن رقبا هستند، اقتصاد مکزیک دچار صدمه شده است. عدم وجود یک زمین بازی برابر به معنای این است که ورودی های جدید زمان سخت تری برای چالش بازیکنان مستقل دارند.

انحصارِ اسلیم و چالش های پیش روی آن

در سال 2015، براساس اعلام مجله فوربز، اسلیم ثروتمندترین مرد جهان بود، اما این غول صنعتی مکزیکی به مقام چهارم سقوط کرد و بزرگترین بازنده دلار در لیست میلیاردرهای 2016 فوربز بود و در سال 2017 او به مقام ششم سقوط کرد.

پزوی ضعیف و مقررات جدید مکزیک به تازگی به شدت به مشاغل اسلیم آسیب رسانده است. با گذشت سالها، دولت مکزیک تلاش های خود را برای محدود کردن انحصارات اسلیم افزایش داده است. در سال 2014، رئیس جمهور مکزیک «انریکه پنا نیتو» قانونی را با هدف افزایش رقابت در عرصه ارتباط از راه دور تصویب کرد.

اساساً، این قانون شرکت اصلی آمریکا موویل را وادار به اطاعت از قوانین ویژه ای کرده است؛ زیرا این شرکت اصلی ترین رقیب در زمینه ارتباطات است. اگر آنها از شبکه این شرکت استفاده می کردند آمریکا موویل نمی توانست از رقبای کوچکتر از خود هزینه ای دریافت کند و شرکت می بایست زیرساختهای خود مانند برج های تلفن همراه خود را با رقبای خود تقسیم کند. اسلیم گفت که این مقررات اساساً آمریکا موویل را مجبور به پرداخت بخشی از هزینه های رقبا کرده است و در آگوست سال 2017، دیوان عالی مکزیک این حکم را صادر کرد که اجازه دادن به رقبا برای استفاده رایگان از شبکه آمریکا موویل غیرقانونی است، هرچند که نیازی به پرداخت هزینه های بازپرداخت توسط رقبا به این شرکت نبود.

طبق اعلام سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، آمریکا موویل 72٪ از بازار بی سیم مکزیک را در سال 2016 در دست داشت. با این حال، شرکت AT&T میلیاردها دلار برای رقابت با آمریکا موویل هزینه می کند. چالش های جدیدی برای غول ارتباطات در سال های آینده پیش روست.

املاک و مستغلات قابل توجه

املاک و مستغلات

اسلیم در سالهای اولیه زندگی خود تنها روی یک ناحیه تمرکز نداشت؛ املاک و مستغلات در دو دهه گذشته به بخش اصلی سهام او تبدیل شده است. بخشی از آن، یک تضمین طبیعی به عنوان بخشی از گروه تولیدی در حال گسترش مانند 20 مرکز خرید در سراسر مکزیک، 10 مورد در مکزیکو سیتی بود. با این حال، در سال 2006، اسلیم، خانه اربایی «Duke Semans» را به مبلغ 44 میلیون دلار خریداری کرد که یکی از آخرین اقامتگاه های بزرگ خصوصی در خیابان پنجم در شهر نیویورک به حساب می آمد. در سال 2015، این ملک با قیمت 80 میلیون دلار برای فروش گذاشته شد اما در سال 2016 وقتی که نتوانست خریداری را پیدا کند، از بازار خارج شد.

اسلیم همچنین در سال 2015 دو ساختمان تجاری را در ایالات متحده خریداری کرد، از جمله دفتر مرکزی شرکت PepsiCo (PEP) Americas Beaches در شمال شهر نیویورک و ساختمان Marquette در دیترویت. دفتر مرکزی مجتمع اصلی گروپو کارسو در مکزیکوسیتی، با نام «پلازا کارسو»، شامل Museo Soumaya ، Museo Jumex ، مرکز خرید پلازا کارسو، سه برج مسکونی و سه ساختمان اداری تجاری با هزینه تقریبی 1.4 میلیارد دلار است.

سرانجام ، همسر فقید اسلیم یک کلکسیونر هنری مشتاق بود و او به افتخار او Museo Soumaya را ساخت. این خانه تقریباً 70،000 اثر هنری دارد از جمله بزرگترین مجموعه هنری رودین در خارج از فرانسه و همچنین مجموعه ای از شاهکارهای ماتیس، ون گوگ، مونه و دالی اگر فقط بخواهیم به نام چند مورد اشاره کرده باشیم.

ثروت اسلیم: صحبت نهایی

ثروت اسلیم بیشتر شبیه به ثروت خانواده قدیمی «راکفلر» است تا بیل گیتس. او به جای ساختن یک امپراطوری، بر روی چند نوآوری بزرگ در یک زمینه خاص تمرکز نمود و این کار را از طریق کسب و ایجاد یک سهم تقریباً غیرقابل فروش در بازار انجام داد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضو خبرنامه پول پدیا شوید

اخبار

error: !در صورت نیاز به کپی مطالب با ما تماس بگیرید

عضو خبرنامه پول پدیا شوید

با عضویت در خبرنامه پول پدیا از این پس بهترین های بازار پول و سرمایه و صدها مطالب مرتبط دیگر را به صورت هفتگی روی ایمیل خود دریافت خواهید کرد

شما عضو خبرنامه پول پدیا شدید :)